Herbata Pu-Erh Klasyczna

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,00 zł 11.00
ilość opakowanie
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Herbata Pu-Erh to wyróżniająca się smakiem czerwona herbata - ulubiony napój Chińczyków, zwany smoczą herbatą. Swoje wyjątkowe cechy zawdzięcza dojrzewaniu w grotach i jaskiniach i nawet trwa kilka lat. Jej kolor zawdzięczamy półfermentowaniu, czyli poddawaniu listków lekkiej fermetnacji, do momentu ich końce przyjmą lekko czerwone zabarwienie. Jej charakterystyczny kolor to nie wszystko. Jej smak jest lekko korzenny, ziemisty a aromat dość intensywny. Dlatego uznawana jest za jedną z najbardziej aromatycznych herbat na świecie. W Polsce znana jest od lat. Przez wieku gościła na polskich stołach, przede wszystkim przez swoją niską cenę oraz ogólną dostępność.


Herbata Pu-Erh posiada mnóstwo właściwości zdrowotnych. Uważa się, że Pu-erh jest bardzo skuteczna podczas problemów trawiennych, zatrucia, leczenia zapaleń żołądka. Herbata pomaga odzyskać siły po sycących, tłustych posiłkach, wspomaga też usuwanie toksyn z organizmu. Badania wykazały że jest skuteczna w walce z otyłością i kacem.

Przed pierwszym parzeniem warto przepłukać liście wodą. Przygotowanie herbaty Pu-erh podczas degustacji - 6 g na 100 ml wody w temperaturze zbliżonej do temperatury 90 stopni. Można zaparzać wielokrotnie. Napój warto pić małymi porcjami, aby docenić smak i aromat smoczej herbaty.

GRAMATURA:

50g – wystarcza na zaparzenie około 16-20 filiżanek (200ml) herbaty (10-12gram/herbatę można zaparzać do 4 razy w temperaturze 90*C)

100g – wystarcza na zaparzenie około 33-40 filiżanek (200ml) herbaty (10-12gram/herbatę można zaparzać do 4 razy w temperaturze 90*C)

 

Sklad Herbata Pu-erh
Właściwości Ta herbata posiada mnóstwo właściwości. Uważa się, że Pu-erh jest bardzo skuteczny podczas problemów trawiennych, zatrucia, leczenia zapaleń żołądka. Herbata jest użyteczna podczas objadania się, usuwania toksyn z organizmu
Sposób parzenia Przed pierwszym parzeniem warto przepłukać liści wodą. Przygotowanie herbaty Pu-erh podczas degustacji - 6 g na 100 ml wody w temperaturze zbliżonej do temperatury 90 stopni. Można zaparzać wielokrotnie. Używać napój warto małymi porcjami, aby ocenić smak
Kraj pochodzenia prowincja Yunnan, Chiny

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl