
Herbata Czarna "Assam Auckland"
Opis
Czarna herbata indyjska "Assam Auckland" z pączkiem herbacianym. Jej subtelny smak i klasyczny, lekko cierpki smak, jest często porównywany do czerwonego wytrawnego wina. Podczas parzenia ta legendarna czarna herbata daje bogaty czerwono-brązowy napar o przyjemnym kwiatowo-owocowym aromacie z nutą miodu i cierpkim wiążącym smakiem. Czarna herbata Assam jest szczególnie dobra, jeśli dodać do napoju mleko lub śmietankę. Dobrze smakuje również podana z miodem i sokiem malinowym – jest wówczas idealna w okresie jesienno-wiosennym ponieważ rozgrzewa i naturalnie pobudza organizm.
Herbata "Assam Auckland” ma korzystny wpływ na zdrowie seksualne kobiet. Fitoestrogeny negują ryzyko powstania raka w płucach. Napar spożywany systematycznie poprawia metabolizm. Ponadto herbata wspomaga układ trawienny powodując lepsze wydzielanie soków trawiennych w żołądku. Usuwa toksyczne związki z organizmu. Usuwa zmęczenie, poprawia koncentrację, rozjaśnia umysł, pobudza
GRAMATURA:
50g – wystarcza na zaparzenie około 14-20 kubków (250ml) herbaty (5-7g/herbatę, można zaparzać do 2 razy w temperaturze 95*C)
100g – wystarcza na zaparzenie około 40-50 kubków (250ml) herbaty (5-7g/herbatę, można zaparzać do 2 razy w temperaturze 95*C)
Sklad | 100% herbata czarna |
---|---|
Właściwości | Herbata "Assam Auckland” ma korzystny wpływ na zdrowie seksualne silniejszej płci. Fitoestrogeny negują ryzyko powstania raka w płucach. Przy ciągłym spożyciu zmniejsza ryzyko miażdżycowych naczyń. Poprawia metabolizm. |
Sposób parzenia | Na 350 ml czystej wody o temperaturze 95 stopni 1-2 łyżeczki herbaty. Parzycz w ciągu 1 minuty. Możesz zaparzyć ponownie dwa razy. |
Kraj pochodzenia | Asam, Indie |
Agata Jaskiewicz
Pyszna, aromatyczna