Herbata Biała Pai Mu Tan "Biała Piwonia"

Artykuł: 52001

Piwonię zna każdy, nieprawda ż? Wielu z nas bawiło się w babcinych ogródkach pomiędzy tymi pięknymi kwiatami. Jest wiele odmian piwonii. W tym przypadku mowa o Białej, która oryginalnie pochodzi z Syberii i Mongolii, teraz jest bardzo popularna w Chinach. Okazuje się, że jeśli ją odpowiednio zebrać (tylko 2 górne listki i nieotwarte pączki), zaparzyć i spożywać regularnie, to posłuży ona jako dobre narzędzie do utrzymania młodości i urody jak najdłużej.
Co ciekawe, „Biała Piwonia” zawiera o wiele mniej kofeiny niż większość innych napojów, tak więc można swobodnie spożywać ją wieczorami. Powiem Państwu, że herbata ta ma mnóstwo właściwości zdrowotnych: zwiększa krzepliwości krwi, sprzyja regeneracji tkanek, podnosi odporność organizmu, ma właściwości antynowotworowe, normalizuje pracę układu krwionośnego, zapobiega rozwojowi próchnicy i stanów zapalnych jamy ustnej.
Jak wspomniałam, do zbioru kwalifikują się tylko pączek i pierwsze dwa liście każdego pędu. Zatem na pewno taka dokładność wpływa na smak napoju – bardzo delikatny, oraz na jego zapach
– wyrazisty owocowy.
To jak? Zaparzamy?

Więcej informacji znajdziesz tutaj

Dodać pierwszy komentarz
Nowy opinie lub komentarz
Zaloguj się za pomocą
Oceń produkt
Wysłać
Wybierz wagę:
15.00zł
Dostępny

Powyżej 150 zł przesyłka GRATIS!

Inpost InPost Paczkomaty – 24/7 – 11 zł

Kurier InPost – 14 zł

Poczta Polska - Paczka+ - 10 zł (5-10 dni)

Wysyłka zagraniczna PocztąPolską- 35 zł !

  • Szybkie płatności Przelewy24
  • Przelew bankowy
Charakterystyka
Wybierz wagę: 50 g
Sklad Dwa górne liście i nieotwarte pączki pokryte gęstym białym meszkiem.
Właściwości „Biała Piwonia” zawiera o wiele mniej kofeiny niż większość innych napojów, natomiast posiada wiele antyoksydantów, które w przypadku regularnego spożywania herbaty skutecznie chronią naszą młodość i urodę. Napój ochładza w upalne dni.
Sposób parzenia Aby stworzyć napar najwyższej jakości, należy 3-5g. suchych liści zalać 150ml wody o temperaturze do 80C. Następnie odczekać 2 minuty i gotowe! Przyjemna niespodzianka: daną herbatę możemy zaparzać wielokrotnie.
Kraj pochodzenia Uprawiano i wyprodukowano w prowincji Fujian, Chiny
Na górze
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.